В прохладната неделна утрин  Куклената постановка  по народната приказка “Житената питка“ искрено забавлява малки и големи в Парк „Каменица“ . Артистите от Държавен куклен театър Пловдив - Соня Ботева и Панайот Добрев се раздадоха докрай на своята публика и накараха малките си зрители да научат как се меси питка, за какво служи маята, какво значи „ нощви“, а най-интересното и за големите беше, че животните от приказката бяха пресъздадени от най-обикновени кухненски прибори- бъркалки, гевгири, щипки и др. Наред с познавателното и занимателното съдържание на поставката, артистите дадоха добър пример, как в къщи може да се направи  импровизиран театър с подръчни кухненски прибори.

Служители от районната администрация се бяха погрижили столчетата за децата да бъдат на отстояние и да се вземат всички противоепидемични мерки. Заместник- кметът на района Атанас Кунчев стриктно следеше  за организацията и осигуряване  на най-добри условия за публиката.Проявата е  финансирана от Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив

Снимките за спомен с питката и артистите бяха голямо обещание , че куклени постановки в парка пак ще има, а районният кмет Иван Стоянов , който наблюдаваше стрийминга, отбеляза, че  културните прояви  в защитеното зелено пространство ще продължат с други изненади, като амбицията е повече културни мероприятия да се осъществяват в „Източен“. На 25.08.  от 20:30 ч. отново в парк „Каменица“ предстои театър на открито и за възрастните – комедията „Любов в лудницата“ с участието на Ненчо Илчев и Албена Мавлова. Стоянов обяви, че подготовките за Коледното и Новогодишното тържество вече са започнали, а за следващата година, е предвидено включването на поне два фестивала в културният календар.