Инициатива Камерната зала на Драматичния театър в Пловдив да носи името на Стефан Данаилов подемат група, свързани с града под тепетата и фестивала "Сцена на кръстопът". Сред тях е депутатът Спас Гърневски.  "Водихме сериозни разговори, запознат е и председателят на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов. Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов, който е ученик на Ламбо, прие с възторг предложението", разясни Гърневски.

По думите му Пловдив ще даде знак за уважение към големия български актьор, който обичаше града, пише 24 часа. "Поканиха ме да се заема с организацията по именуването на камерната зала, която десетилетия стърчеше недовършена. Когато Данаилов стана министър на културата, отпусна средства и тя бе направена и открита", припомни бившият кмет на Пловдив.

Той разказа как в далечната 1996 г. в кабинета му пристигнал Ламбо с идеята да се създаде Международният фестивал "Сцена на кръстопът". 

"Беше ходил при кмета на Плевен Румен Петков там да го направят, но той му беше отказал. Тогава дойде в Пловдив и попита дали ще се съгласим. Разговорът се проведе в кабинета на тогавашния зам.-кмет по културата Анастас Бадев. Казах на Ламбо, че това е много хубаво, но ще се съглася, ако фестивалът стане ежегоден", върна лентата Гърневски.

Той каза, че чакат Вежди Рашидов да се върне от чужбина, за да го запознае в детайли, след което ще прати писмо до министъра на културата.