Котки във всякакви варианти предлагат занаятчиите участници във Великденския базар Капана, който посреща гости от днес на Малката главна. 90 творци представят най-различни продукти – дрехи, бижута, козметика, керамика, кожени изделия и такива, изработени от дърво, играчки на традиционното събитие, което ще продължи и на 30 април, 1 и 2 май, съобщи Plovdivtime.bg.

Най-цветни и атрактивни, а и доста голяма част от изложените експонати, са тези, вдъхновени от животните. Ако можеха да говорят, най-честият звук щеше да е „мяу”, но немалка част от авторите са заложили на кученца, бухали, овце.

Всички те създават весело настроение на преминаващите покрай сергиите и още от съвсем рано базарът се напълни с хора.

За пореден път на Базар Капана се предлагат артикули, които 100% родно производство. С това организаторите подкрепят занаятчии, автори, малки и семейни бизнеси. Заради спазване на противоепидемичните марки този път не са предвидени допълнителни активности и концерти. За доброто настроение базарът ще бъде озвучен със звук от грамофонни плочи.

Съкровищата, които шатрите на Великденски Базар Капана крият, отново напомнят за автентичния занаятчийски дух, благодарение на който едноименният квартал се превърна в най-популярната туристическа дестинация в Пловдив и страната през последните години.

Заедно с официалния старт на Великденското събитие, организаторите анонсираха и следващ Летен Базар Капана, който ще се проведе от 24 до 27 юни, но този път ще предложи една изцяло ново концепция за подобен тип събития.