Третият ден на Панаира на кулинарното изкуство "Етно кухня на колела" е посветена  на традиционната арменска и италианска култура. Тази година редовните посетителите на панаира ще опитат за първи път семейна арменска празнична баница с кайма и сладки мафиши, а всеки, който желае ще може да се хване на арменско хоро, заедно с младежите от самодейния танцов състав "Ереван".

Мобилната кухня ще предлага разбира се и "хоровадз", както и празничен ориз,  сготвен с много прясно масло и сушени плодове oт известния майстор готвач Ончо Кешишян. Организатор на вечерта е официалният представител на арменската общност във Фондация "Заедно" Д-р Ахавни Кеворкян.

Днес ще е и последната тематична вечер на италианската кухня, организирана от г-н Давиде Кристиано, която ще се превърне в истински празник за почитателите на театралното и оперното изкуство.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да гледат на живо най-забавната част от комедийната постановка "Жените в Народното събрание" на "бащата на комедията" - древногръцкият драматург Аристофан. Началото ще е около 19 часа на откритите площи до Джумая джамия.

Междувременно маестро Марко Лукиари ще радва почитателите и на кулинарното изкуство. Той ще готви отново в мобилната кухня за всички гости на италианската вечер. Те ще могат да се насладят на паста, лазаня и профитерол.

Вечерта ще завърши с красиви канцонети и известни арии, в изпълнение на оперните артисти Любомира Петрова и Цветан Цветков. На специален екран ще бъде излъчен и филм, посветен на историческите и културни съкровища от музеите на Ватикана.