"Дисни" ще доят златната крава "LucasFilm" докато могат. Закупуването на компанията на Джордж Лукас им струваше 4 милиарда долара, така че не е учудващо, че планират освен да я доят, също така да я разчленят и да я направят на пържоли и салами. Както и да я клонират преди това, за да могат да повтарят горното начинание отново, и отново, и отново...

Самостоятелният филм за младостта на Хан Соло, който ще излезе през 2018-та, е един от начините да бъде постигнато това и да бъдат изкарани много пари. В случай, че не сте запознати с идеята за т.нар. "a Star Wars stories", пояснявам: освен Епизоди 7, 8 и 9, "Дисни" решиха да направят и самостоятелни филми, разказващи други, странични истории от вселената на "Междузвездни войни". Един от тях е точно филма, който ще се фокусира върху любимия на всички Хан Соло и неговата буйна младост преди срещата му с Люк и Лея в Епизод 4: Нова надежда.

А ето кои са и актьорите, имали съмнителния късмет да попаднат в краткия, финален списък за ролята:

Първи ред: Emory Cohen, Miles Teller, Ansel Elgort, Scott Eastwood
Втори ред: Logan Lerman, Blake Jenner, Jack Reynor, Dave Franco

Нито един от тях няма дори бегла прилика с Харисън Форд, който изигра емблематичната роля не само в оригиналната трилогия "Междузвездни войни", но и в новия филм - "Силата се пробужда".

Всички подбрани по-скоро приличат на опит на "Дисни" да правят филм, който да привлича тийнейджърки с разбушували се хормони в киносалоните. Никой от тях не разполага с чара на Форд, който той така успешно предаде на Хан Соло, правейки го толкова популярен.

Един слух обяснява защо "Дисни" бързат толкова с избора на актьор за ролята. Слухът гласи, че младият Хан Соло ще се появи в друг самостоятелен филм - "Rogue One: A Star Wars Story", който ще има премиера по кината още този декември и ще разказва как бунтовниците са откраднали плановете на първата Звезда на смъртта. Слуховете за този филм са и че Дарт Вейдър ще намери място в него, тъй като действието се развива между Епизоди 3 и 4.

Който и да бъде избран за ролята на Хан Соло обаче ще има тежка задача пред себе си - да "запълни обувките" на актьор като Харисън Форд и да успее да пресъздаде поне частица от онова, което прави Хан Соло най-харесвания негодник в галактиката. И е голям рискът, в случай, че бъде избран неподходящ актьор, милионите фенове на поредицата сериозно да се разбунтуват и да го намразят още преди да са видели филма.

Още новини четете ТУК

Антон Биров

TNS.bg