Музеят на Орсе спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018 г. След него и Лувъра, в тази класация се нареждат музеят-мемориал в Ню Йорк и Метрополитън музей. 

Д'Орсе, или Музеят на Орсе е основан през 1986 г. , на левия бряг на река Сена. В него са изложени творби на френското изкуство от периода от 1848 до 1914 г., включително картини, скулптури, декоративни изделия и фотографии. Д,Орсе съхранява най-богатата колекция в света на произведения на импресионисти, пише dir.bg.

Любопитен факт е, че сградата на музея е построена като железопътна гара - Gare d'Orsay, за Световното изложение през 1900 г. В периода 1900-1939 г. тази гара е била действаща, като е обслужвала жп линиите в Югоизточна Франция. През 1977 г. френското правителство решава да преобразува сградата в музей, който е официално открит на 1 декември 1986 г. от президента Франсоа Митеран. Към музея е изградена подземна Гара на Музея на Орсе - Gare du Musée d'Orsay.

Музеят на Орсе е предпочитан, защото е по-подреден от Лувъра, сочи френска анкета. Различните видове изкуства са разделени и  всеки може да избере това, което го интересува най-много, вместо да се лута в залите. В музея постоянно има спектакли, концерти, конференции и срещи, провеждат се различни фестивали. Това го прави по-оживен и близък до съвременния човек.