"Клас стани, клас мирно" е команда, която известява влизането на две преподавателки със сериозен стаж в хумора и музиката, Здрава Каменова и Яница Кънева. Двете ще поднесат неподражаем урок по смях в спектакъла си на 13 февруари от 20 часа в Plovdiv Event center.

Двете канят на незабравимо забавление: "да изпратим първия и да влезем ударно във втория учебен срок със здрава доза хумор и много музика. Едно музикално стендъп шоу за настоящи и бъдещи майки и татковци, за настоящи и бивши ученици, както и за оцелели учителки".

Здрава и Яница призовават: "Внимание! Събитието е ЗИП - задължително избираема подготовка за пролетната учебна програма".

А това означава да не го пропускате!

Здрава Каменова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър” при проф. Румен Рачев. Още с първия си спектакъл “Нещо хубаво, нещо само твое”, на който е автор на текста, режисьор и сценограф, печели Голямата награда и Наградата на детското жури на Кукления фестивал „Двама са малко, трима са много” в Пловдив, Наградата за най-впечатляваща актриса на детското жури и Награда на журито за актьорско изпълнение на фестивала „Златният делфин” във Варна. Получава и номинация за куклено изкуство „Икар” 2003. Следват авторските спектакли „Черно – бяло” (Награда за перспективна трупа на фестивала „Пиеро” – Стара Загора); „Спяща красавица по никое време” (Награда за най-добра актриса на международния фестивал”Лутфест“ – Сараево; Първа награда за женска роля на фестивала ”Михаил Лъкатник” - Ямбол), “Карлсон и дребосъчето” (Награда “Икар”на САБ за актьорско майсторство 2005). През 2006 г. пиесата на Здрава Каменова „Отклонения” става лауреат на конкурса „Нова българска драма” – Шумен, а през 2007 г. първа награда на същия конкурс печели пиесата й „Баща ми”. През 2007 г. пиесата на Здрава Каменова „Една нощ с нея” се класира за финалния кръг на конкурса „Славка Славова” на Театър 199. Пиесата за деца „Олеле” е поставена за първи път в Стара Загора през 2006 г.

Яница Кънева е израснала по сватби и е спала повече в ресторанти от колкото в детската си стая, защото родителите ѝ са били част от най-известия оркестър в Добрич - "Добруджански славей". Родена е в Добрич, живее във Варна. Завършила е музикалното училище във Варна, след което заминава за Норвегия. Мечтала да се завърне в България, където се чувства най-добре.