ПЪТЯТ НА ЮПИТЕР


Жанр: Фантастика, Екшън,Приключенски
Режисьор: Анди и Лана Уашовски
Сценарист: Анди и Лана Уашовски
В ролите: Чанинг Тейтъм, Мила Кунис, Шон Бийн, Еди Редмейн, Дъглас Буут и др.
Рейтинг в IMDb: 6,3/10 

В края на 2012 Анди и Лана представиха съвместния си проект с Том Тиквер "Облакът Атлас", който остана някак недооценен. Филмът едва успя да възвърне 100-милионния си бюджет. Новият проект на Уашовски изглежда още по-финансово рисков - космическа опера с бюджет 175 милиона долара.

Юпитер Джоунс (Кунис) е родена под нощното небе. Със знаци, предвиждащи велико бъдеще за нея. Вече пораснала, Юпитер мечтае за звездите, но се събужда в студената реалност, в която чисти домовете на други хора и не успява да се задържи в стабилна връзка. Едва когато Кейн (Тейтъм) - генетично създаден бивш военен ловец, пристига на Земята, за да я открие, Юпитер започва да осъзнава, че съдбата й я е чакала през цялото това време. Нейните генетични заложби могат да се окажат решаващи за промяната в баланса на целия Космос.

Критиката за филма: 
"Радващ окото, но сюжетно объркващ, "Пътят на Юпитер" е още един визуално впечатляващ провал от Уашовски."

ЖЕНАТА В ЧЕРНО 2: АНГЕЛЪТ НА СМЪРТТА


Жанр: УжасиДрамаТрилър
Режисьор: Том Харпър

Сценарист: Джон Крокър
В ролите: Хелън Маккрой, Джереми Ървайн, Фиби Фокс, Амелия Крауч и др.
Рейтинг в IMDb: 5.4/10

40 години след зловещите събития в къщата Ийл Марш група деца, евакуирани от Лондон по време на Втората световна война, пристигат в къщата, събуждайки мрачните й обитатели.

Критиката е единодушна, че "Жена в черно 2" е атмосферно и визуално остър, но е недостатъчен откъм напрежение и ужас.

ОВЦАТА ШОН: ФИЛМЪТ

Жанр: Анимация
Режисьор: Марк Бъртън, Ричард Старзак
Сценарист: Марк Бъртън, Ричард Голезовски, Ричърд Старзак
Очаквания: 7/10
Рейтинг в IMDb: 8.5/10 (от 81 гласа)

Бунтарски настроената овца Шон и неговото стадо решават да си вземат почивен ден от скучната и монотонна работа във фермата, но плановете им напълно се оплитат. Несръчните животни бутат караваната със спящия в нея фермер и тя полита надолу по хълма право към Големия град.

Сега животните трябва да стигнат до града незабелязано, да открият фермера и верното му куче Бицър и да върнат всичко така, както е било... без фермерът да разбере за тяхната пакост.

TrafficNews.bg