И тази година пловдивчани ще се насладят на "Лятно кино в парка".  Събитието стартира 1 юли и ще продължи до 19 юли 2020. Киноманите ще могат да избират между заглавия от българското, европейското и американско кино. Прожекциите на открито ще се случват на някои от любимите на пловдивчани и гостите на града градски локации – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

Още в началото на кино маратона ще можем да видим българското заглавие „В кръг“, който също като първият филм от трилогията на Стефан Командарев вече обра голям брой награди и отличия. Освен него две прожекции ще има и филмът на Ники Илиев „Завръщане“, в който последната си роля изигра великият Стефан Данаилов. Третото българско заглавие в програмата е изключителната история на журналистката Весела Тотева, изиграна от дъщеря й в лентата „Доза щастие“.

Афишът на „Лятно кино в парка“ тази година включва още най-новите приключения на популярното френско такси – „Такси 5“, италианският филм, който не се препоръчва за деца под 16 г. „Любовна терапия“, комедията „Ченгето от Белвил“, аржентинският филм „Тайните на Киетуд“, изключителните превъплъщения на Жулиет Бинош в „Тази, която не съм“ и Лиъм Нийсън в „Без последна спирка“. Освен това ще можем да видим продължението на американския филм със Силвестър Сталоун „Невъзможно бягство“ – „Невъзможно бягство 2: Хадес“.

Екранът, на който ще бъдат прожектирани филмите в любимите ви градски локации, е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Входът е безплатен.