Кинопрожекции в столицата помагат на дивите животни у нас. Инициативата е по повод Световния ден на животните, който се отбелязва на 4 октомври. Традицията поставя кинологът Хайнрих Цимерман през 1925 г., а целта е да се подобри тяхното състоянието по цял свят.

Фондация „Фактор” (Sofia Green Tour) и сдружение „Кинематограф медия” обединяват сили, за да представят някои от най-добрите късометражни филми за диви животни от България и чужбина. Благотворителното събитие ще се състои в „Клуб на пътешественика” в 19:00 ч. Минималното дарение, което присъстващите следва да заделят е 5 лева, а събраните средства ще бъдат предоставени на фондация „Дивите животни”, бореща се за запазването на биоразнообразието в България.

Това не е първото общо начинание на Sofia Green Tour и Кинематограф. Миналата година те организираха отново прожекция в „Клуб на пътешественика”, като темата на тогавашната селекция бе „Зелено кино за чист въздух”.

Sofia Green Tour показва зелената страна на София на чуждестранни и български туристи и има редица общественополезни инициативи в историята си.

Кинематограф е най-голямата платформа за късометражно кино в България и само в рамките на това лято успя да реализира над 90 прожекции из цялата страна.