Пловдивската опера подготвя за публиката мюзикъла "Семейство Адамс" на сцената на Античния театър в рамките на фестивала Opera Open. Премиерата е на 18 август от 21 ч. Сценарият е на Маршал Брикман и Рик Елис, а музиката и текстовете - на Андрю Липа. Всички те са базирани на оригиналните рисунки на легендарния Чарлз Адамс, а не на популярните сериал и филм.

Режисьор на българската версия е Петър Одажиев, когото пловдивската публика и любителите на мюзикъла познават от друг проект на Операта - "Fame". Диригент е Вилиана Вълчева, а преводът е дело на Цветомира Цонева.

Сценографията е дело на визуалния артист Петко Танчев, художник на костюмите е Николина Костова–Богданова. Хореографията е дело на Амедео Джунта. Диригент на хора е Цветан Цветков.

Ролите изпълняват Керана, Евгений Арабаджиев, Марияна Панова, Цвети Пеняшки, Виктор Ибришимов, Александър Баранов, Тодор Борисов, Калина Костова, Виктория Димова, Даниел Русев, Мария Атанасова. Участват и хорът, балетът и оркестърът на Операта.

Мюзикълът е с първа премиера на Бродуей през 2010 г., а през 2016 г. се играе на Единбургския театрален фестивал. Следва голямо турне в Обединеното кралство.

Най-мрачното семейство на Америка се развихря в хитовата музикална комедия от Бродуей за любовта, семейството, доверието и израстването с трогателен и разтърсващ обрат. Призрачното имение на Адамс е сполетяно от кошмар - дъщеря им е влюбена в „нормално“ момче. Къде сгрешиха?

Спектакълът е факт със съдействието на „Софийски музикален театър“.