Хората в Раковски си спомнят за визитата на папата. Точно преди година, на днешния 6 април, папа Франциск посети градчето с най-голямата католическа общност у нас. Той даде причастие на 242 деца и изнесе трогателна проповед, а хиляди вярващи бяха дошли, за да се докоснат до него. Днес много хора споделиха в социалната мрежа своите спомени и снимки от този момент, който ще остане незабравим за тях.

„Посещението на Светия Отец е най-светлият ни спомен!!! Добре е да си спомним за вдъхновението и заразяващите усмивки през онези Благословени дни!”, спомня си жена от града.

Друга разказва и лична история с папата: „Уникално и незабравимо преживяване! Посещението тук при нас в нашия град на Светия Отец ще остане завинаги в сърцето ми. От вълнение, че минава, бях си изпуснала якето и той ме погледна и посочи да си го вдигна. Никога няма да го забравя. Вярвам и се надявам, че наистина доброто и вярата ще спаси света. Дано всеки от нас допринесе за това”.

„Велико събитие! Щастлива съм , че го преживях!”, пише друга жена.

Една година! Една година от най-вълнуващото събитие в историята на града ни. Една година незабравими спомени за цялата католическа общност в страната. Една година пример за смирение и духовно съвършенство за всички българи.

Тази снимка е спомен от първия ми визуален контакт с Него. Въпреки, че бях невъобразимо близо, тогава не успях да го поздравя лично. Ще го направя няколко часа по-късно. Часове изпълнени в очакване и вълнение. Отправям предизвикателство към всички в мрежата. Поне за два дни да изместим фокуса на ежедневието ни със спомени от посещението на Светия Отец! Точно сега, точно тук имаме нужда от Божията подкрепа и от духовната енергия на Папа Франциск!”, написа и депутата от Раковски Младен Шишков и сподели снимка от визитата.

 

Папа Франциск към децата в Раковски: Ако сте се скарали с някого, простете муСветия отец даде първо причастие на 242 деца

Папата пристигна в Раковски! Градът скандира "Франческо"Светия отец слезе от папамобила пред катедралата в града