Деветото издание на фестивала на моноспектаклите “София Моно” ще се проведе от 1 до 9 юни тази година в уютния парк на Военна академия "Г. С. Раковски".

Фестивалът ще бъде открит с "Променяне" - първия моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, драматизация по книгата "Промяна" на актрисата Лив Улман. 

"Черното пиле" на Мариус Куркински и хитът на Театър "199" – "Чамкория" с участието на Захари Бахаров също са част от програмата на театралното събитие.

За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката “Любовникът” на Народния театър "Иван Вазов" с Деян Донков и Радина Кърджилова. Последната вечер включва нетрадиционния спектакъл "Сън в лятна нощ", който се играе около публиката без сцена.

В традиционната за събитието кино вечер зрителите ще гледат "Уют" - премиерния филм с режисьор Камен Донев. Любимият актьор ще представи и моноспектаклите си "Възгледите за Народното творчество" и "Възгледите за Народната просвета" в две от вечерите на фестивала.

За разлика от предишни издания, тази година в рамките на “София Моно 2019” ще има повече детски дневни съпътстващи събития. В парка на Военната академия, малки и големи ще се забавляват с богата куклено-театрална, театрална и литературна програма, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и вероятно присъсващите малки мечтатели ще се превърнат в театрални почитатели.

Ако метеорологичната обстановка не позволява спектаклите да бъдат представени на открито, те ще се играят на закрито в зала "Тържествена" в сградата на Военна академия "Г. С. Раковски" (в непосредствена близост до сцената в парка).

Начален час на вечерните представления – 21:00 ч.

Детските събитията ще бъдат с начален час 13:30 ч. и ще са с вход свободен.

Билети за представленията могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketportal.bg. Цената им е между 10 и 40 лв. според датата и мястото. Могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарници Booktrading, Office1Superstore.

Фестивалът "София Моно" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. и се осъществява с подкрепата на Национален фонд култура - програма “Публики”.