Нашата рубрика: "Какво се случи ДНЕС?" продължава с датата 7 февруари. Нека проследим най-запомнящите се моменти от днешния ден и събитията, които промениха историята на света

1758 г. — Учреден е първият Парламент на Канада.
1857 г. — В Русия е издаден указ за създаване на първата железопътна мрежа.
1878 г. — Руските войски освобождават Поморие в хода на Руско-турската война.
1921 г. — Започва работа Вторият църковно-народен събор.


1922 г. — Мария Склодовска-Кюри става член на Френската академия на науките.


1940 г. — Би Би Си открива редакция в България.
1983 г. — Състои се премиерата на българския игрален драматичен филм "Ако те има".
1992 г. — Подписан е Договорът от Маастрихт, който води до създаване на Европейския съюз.
1998 г. — В Нагано, Япония се откриват XVIII Зимни олимпийски игри.
2000 г. — България и Румъния се договарят в Брюксел за изграждане на втори мост над Дунав при Видин и Калафат.

 

На този ден през 1812 година е роден великият писател Чарлз Дикенс

Чарлз Джон Хъфам Дикенс (на английски: Charles John Huffam Dickens) е английски писател, обикновено определян като най-значимия прозаик на Викторианската епоха. Още докато е жив, той постига по-голяма популярност и слава от всеки друг английски писател, оставайки известен и до днес като автор на някои от емблематичните романи и герои на английската литература.

Много от романите на Дикенс първоначално са публикувани в ежемесечно издавани отделни части; формат, станал популярен по това време, донякъде благодарение на изданията на самия Дикенс. За разлика от други автори, които завършват книгите преди началото на публикуването им като поредица, той често пише отделните епизоди непосредствено преди издаването им. Този начин на публикуване придава на романите му характерен ритъм, предназначен да задържи вниманието на читателите и те да очакват следващото издание от поредицата. Романите и разказите на Дикенс са толкова популярни, че от създаването си до днес те постоянно се преиздават.

Чарлз Дикенс и неговото творчество са високо оценявани за техния реализъм, комичност, майсторство на прозата, характерни персонажи и социална ангажираност от писатели като Лев Толстой, Джордж Гисинг и Гилбърт Кийт Честъртън. В същото време други автори, като Хенри Джеймс и Вирджиния Улф, ги критикуват за тяхната сантименталност и неправдоподобност.

Рожден ден празнува и новото попълнение на Двама мъже и половина Ащън Къчър



Кристофър Ащън Къчър (на английскиChristopher Ashton Kutcher) (р. 7 февруари 1978 г.), е американски актьор, продуцент, бивш фотомодел, и комедиен актьор, известен с ролята си на Майкъл Келсо в сериала „Шеметни години“. Създател и продуцент е на „Прецакването“, играе главните роли в следните Холивудски филми „Пич, къде ми е колата“, „Бракувани“, „Ефектът на пеперудата“, „Спасителен отряд“, и „Да си остане във Вегас“. Той е и продуцент и съавтор на свръхестественото телевизионно шоу Room 401 и телевизионно риалити шоу Beauty and the Geek. Къчър в момента играе в хитовия ситком „Двама мъже и половина“ в ролята на Уолдън Шмид.

TrafficNews.bg