27 ФЕВРУАРИ:

10.30 и 11.45 ч., Куклен театър

"Принцесата и свинарят"

МЕСЕЦ НА ДЕЦАТА В МУЗЕИТЕ НА ПЛОВДИВ: 

9-17 ч., Природонаучен музей
„Направи си сам тропическа гора“ - oбразователна работилница за деца от 8 до 10 години  с предварително записване – 11.02.2021 , четвъртък; „Пеперуден уикенд в музея“ - безплатен вход за Експозицията за деца до 7 години, интересни изненади и подарък крилце от тропическа пеперуда – 13-14.02.2021 събота-неделя; „Създай си собствена хартия“ - двудневна образователна работилница за деца от 8 до 10 години с предварително записване– 18-19.02.2021 четвъртък-петък; „Космически уикенд в музея“ - безплатен вход за деца до 7 години в Планетариума, ателие за оцветяване на планетарна тема – 20-21.02.2021 събота-неделя; „Светът на минералите“ - уикенд в музея с безплатен вход за деца до 7 години в Експозицията, творчески занимания и подаръци минерали – 27-28.02.2021  събота-неделя.
Цена на билет за възрастни -6 лв за 1 възрастен. 

9-17 ч., Етнографски музей
Рисуване на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“; оцветяване на кукерски маски и народни носии;  игра „Открий експоната“ – търсят се различни експонати по предварително подготвени работни листи;  работни листове и интересни кръстословици с различна тематика: експозиция, български празници, музикални инструменти;  подреждане на пъзел - картината на Иван Мърквичка "Пазар в Пловдив"
Достъп: Входът в РЕМ – Пловдив ще бъде свободен за деца до 14 години. Цена на билет - 6 лв. за 1 възрастен, или 10 лв за семейство - ако двамата родители придружават детето. 

9-17 ч., Исторически музей – експозиции „Българско възраждане” и „Съединение на България
Акцентът в програмата е насочен най-вече към аудиторията на деца до 10-12 години. Експозициите са подходящи и за най-малките деца - до 7 години, които ще имат възможност да видят истински старинни пушки, саби и други оръжия и интересни предмети. Освен разглеждане на експонатите  в двете експозиции ще има оборудвани площадки, на които децата да могат да оцветяват предоставените им книжки "Българското опълчение" и да рисуват впечатлили ги експонати.
Достъп чрез промоционални билети: "Семеен билет" - за родители с деца, независимо един или двама родители и колко на брой са деца -  цена от 5 лева  или билет "Баба, дядо и внуче" –за баби, дядовци и внучета, без значение колко на брой - цена от 3 лева 

10-13 ч., Регионална библиотека „Иван Вазов”, Детски отдел
Детският отдел на библиотеката ще бъде с програма за деца от най-ранна възраст до 14 г.Мото - "Бебеландия в библиотеката" и още... различни игри за децата - от познавателни игри, свързани с природата и опазване на околната среда за най-малките до творчески работилници за по-големите и изложби на рисунки по дадена актуална тема.
Достъп: Вход свободен               

10-17 ч., Археологически музей
Освен досега с невероятното богатство на експонати на музея ще бъдат организирани тематични и занимателни беседи „Археология за всеки“ – на групи до 5 човека с предварително записване.
Достъп:Вход свободен за деца до 7 г. Цена на билет за възрастни - 5 лв. за 1 възрастен  

10-18 ч., Градска художествена галерия на Главната, изложбени зали „Капана” и „Пловдив 2019”, експозиции Иконна сбирка, „Енчо Пиронков“,  Мексиканско изкуство и „Георги Божилов – Слона“
В обектите малките посетители ще имат удоволствието да рисуват с тебешири или с маркери на бели дъски
Достъп: Ще се продават обиколни билети за възрастните, с които децата ще могатда влизат безплатно. Придружители: Родителите, баба или дядо или друг възрастен -  8 лв за възрастен, за 1 човек и важи за всички локации, през които ще преминат