Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий идва в Пловдив с голям концерт на 28 февруари от 19.30 часа в зала С.И.Л.А. С тях хорът ще отбележи юбилейните три десетилетия творчески възход. Изключителният ансамбъл, носещ името на своя създател, вече е добре познат на българската публика след двете си предишни гостувания у нас пред препълнени зали. Билетите са на цени от 30 до 100 лева и се продават в цялата мрежа на Ивентим.бг.

В програмата за турнето диригентът на състава е подбрал най-доброто от 30-годишния им репертоар. Хорът на Турецкий събира десет солисти с различни мъжки гласове, които представят истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство. Маестро Турецкий създава своя хор през 1990 г. и успява да го формира и моделира като танцуващ мъжки хор с букет от гласове. Само две години по-късно получава международна известност и признателността на публиката.

Комбинацията от изключителни гласове, изпълнителско майсторство и стопроцентово шоу са в основата на успеха. Ансамбълът е гостувал на най-известните в света сцени като Кремълския Дворец, зала "Октябрский" (Санкт Петербург), Роял Албърт Хол (Англия), Карнеги Хол (Ню Йорк), Долби Тиътър (Лос Анжелис) и други.

Уникалната колекция от мъжки гласове има общ диапазон от четири и половина октави – от най-ниския - бас профундо, до най-високите - тенор алтино и контра тенор, които успешно заменят женски гласове. Благодарение на широкия спектър мъжки гласове, те представят с еднакъв успех и на най-различни езици най-известните в света песни. В плейлистата им са шедьоври на класиката - мюзикъли, опера и оперета, градски романси, шлагери от съветската епоха, еврейска естрада, световни рок и джаз хитове, съвременна поп музика.

Артистите обещават на българската си публика песни на 10 езика, хитове от 5 десетилетия, музика за душата и танци за всички.