Виделина Гандева е освободена изненадващо от Общината. Бившата шефка на общинското предприятие „Туризъм”, което бе обединено с ОИ „Старинен Пловдив” в края на миналата година, е научила за отстраняването си вчера. По думите на нейни колеги е била изненадана от решението на новия шеф на Стария град Йордан Илиев. 

Изненадващото отстраняване на един от най-всеотдайните служители от закритата общинска структура „Туризъм” противоречи на думите на началниците й, че всички експерти от предприятието ще бъдат преназначени в „Старинен Пловдив”. Самата Гандева е останала изключително огорчена от случващото се и сподели разочарованието си с послание до приятелите си в социалните мрежи.

Здравейте, скъпи колеги, които с времето станахте и мои приятели! Вчера в нашия град се случи поредната нелепица и бях освободена от работа по нареждане от т.н. "висше" ръководство, което въпреки че се сменя много често, си остава все същия жалък роб на тези, които често не знаят какво вършат! На тези от вас, с които сложихме основите на туризма в града преди повече от 10 години, казвам - "браво за постигнатото".

Сега върху него градят и него разграждат... На тези мили деца, които станаха част от екипа ни и му вдъхнаха свежест, се надявам да съм била полезна и да съм обогатила и усилила вашата вяра в истинския туризъм, не този на административната тежест, а този в полза на Негово ВЕЛИЧЕСТВО туриста! Благодаря ви за ентусиазма, с който реализирахме толкова хубави идеи заедно!

Бъдете все така прекрасни хора и следвайте желанията на ума и сърцата си без страх, защото ние вече сме се доказали! Аз си оставам все същият неподправен оптимист и приятел на една ръка разстояние! Бъдете!И пазете ТИЦА, написа Гандева.

Посланието й предизвика порой от коментари и послания с подкрепа.