Изложба "РЕШАВАМ = СЪЩЕСТВУВАМ" бе подредена в музейна къща „Хиндлиян” в Пловдив. Събитието се организира съвместно от ОИ „Старинен Пловдив” и Сдружение „Паралелен свят”. Творбите на Надежда Георгиева (Над) с текстове на Яна Бюрер Тавание, вдъхновени от действителни истории, разказват за мечти и възможности, затворени под стъкления похлупак на правото, за липси, за различия и самота. В 16 платна авторът показва колко сме еднакви и щастливи, когато желанията ни биват зачитани и получим шанса да чертаем собствения си път.

Събитието цели набиране на обществена подкрепа за премахване на системата на запрещение и спазване на гаранциите, които дава член 12 от Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, и за приемане на проекта на Закон за физическите лица и мерките за подкрепа.

„Законодателното въвеждане на концепцията за подкрепено вземане на решения ще позволи на хората с увреждания да застанат начело на живота си, да бъдат част от обществото, да решават, следователно – да бъдат. Въздействието, което изложбата цели, е промяна на нагласите спрямо хората с увреждания, техните възможности и трудности”, коментира Кремена Стоянова, председател на Сдружение „Паралелен свят”, гр.Пловдив.

Изложбата вече гостува в Дома на културата „Борис Христов” и във фоайето на Общински съвет-гр. Пловдив. В музейна къща „Хиндлиян” тя може да бъде разгледана до 15 август.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg