Изложба и много награди очакват участниците в конкурса „Приказка за Пловдив, кандидат за столица в Държавата на децата“

На 21 ноември 2014 година от 14:00 часа в МОЛ Галерия Пловдив ще се състои тържествено откриване на изложба на отличени творби и награждаване на участниците в конкурса за детско творчество „Приказка за Пловдив, кандидат за столица в Държавата на децата“. Официален гост на събитието ще бъде г-н Петър Зехтински – заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в Община Пловдив. Поканени са също и директори на пловдивски училища, деца, участвали в съревнованието и техните родители.

В конкурса, организиран от Сдружение „Серендипити“, участие взеха 50 деца на възраст между 12 и 15 години, които написаха литературни творби и рисуваха картини. Представители на АМТИИ и г-жа Петя Кокудева – автор на детска литература ще оповестят отличените призьори и наградят участниците.

Целта на детския творчески конкурс е даде възможност на пловдивските деца да изявят творческата си индивидуалност, креативно мислене и гражданска позиция по темата – Поглед към Пловдив, неговото минало, настояще, бъдеще и развитие чрез детските мечти.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“.

TrafficNews.bg