Държавните музикални културни институции, обединени в любовта към изкуството и грижата към публиката си, създадоха общ афиш "Заедно в кризата" за своите онлайн излъчвания и инициативи. Колективният талант и енергията на над 3500 артисти и музиканти са събрани заедно в едно с грижа за опазване на духовното здраве на България.

Опера Пловдив представя премиерните епизоди от рубриката "Изкуство в тишина" - понеделник, сряда и петък от 18:15 часа, едновременно във Facebook страницата си и Youtube канала на институцията. Платформата представя поредица онлайн интервюта с артисти - певци, танцоьри, музиканти и художници, както и журналисти и общественици за процеса на творене в условията на изолация.

Документалният формат има за цел да представи различни подходи към създаване на изкуство без публика, да изследва нагласата на творците, както и да осигури палтформа за виртуална среща със зрителите. Опера Пловдив подготвя и иновативно съдържание за деца - музикални приказки и творчески уроци по актьорско майсторство и балет, на facebook страницата на Академията на Госпожа Опера.

В афишът "Заедно в кризата" са включени седмичните онлайн програми на институции като Софийската Филхармония, Софийската опера и балет, Музикалният театър, Оперите театри във Варна, Стара Загора и Русе, и др. Съдържанието с връзки към сайтовете със съдържанието ще се публикува от участниците всеки понеделник

От пловдивската опера споделиха също, че обработват музикалния си архив от документални видео записи, за да могат да си споделят с публиката.