Ицо Хазарта и балет "Нова" ще открият церемонията по връчването на наградите "Икар", водещ ще бъде актьорът Александър Кадиев. Това информират от Съюза на артистите в България, който през 2021 г. отбелязва един век от своето създаване.

Тази година събитието ще се състои с публика в залата, но при допустимите 50 процента от местата, което ограничава възможността на организаторите за продажба на билети.

На предстоящото връчване Васко Василев ще изпълни специално създадена за повода композиция. Цигуларят ще излезе на сцена за първи път заедно с младата певица Керана. Официалната церемония по връчването на 47-ите награди "Икар" ще се състои на 11 май в Народния театър.

Номинациите бяха обявени на 27 март. Близо 50 творци ще се борят за отличието в различните категории.

Наградата "Икар" за цирково изкуство получава Джулио Малеволти - за приноса му в развитието на българската, европейската и световната акробатика. "Икар 2021 - за чест и достойнство" е за Любомир Бъчваров. Михаил Белчев получава приз за изключителен принос към музиката. "Икар"-ът за изключителен принос към българския театър е за Татяна Лолова (посмъртно).