Италианското трио Il Volo мести световното си турне „10 years” за лятото на 2021 г. заради пандемията от  COVID-19 . Наред с концертите в други европейски градове се налага да бъде отложена и изявата им в Пловдив. Спектакълът бе предвиден за  13 юли 2020 г., пише Plovdivtime.bg

„Много съжаляваме, че не можем да пеем на такова магическо място като вашия Античен  театър. За нас, изпълнителите, е огромно удоволствие и чест да стъпим на сцена като тази. Това е най-истинското място за музиката! ” , казват Пиеро, Иняцио и Джанлука в обръщение към почитателите си под тепетата. 

В ситуацията в България и по света остава несигурна. Ограниченията и наложените мерки за безопасност при провеждане на големи събития непрекъснато се променят, както и условията за влизане на чужди граждани в страната. За нас също така е важно да пазим здравето на нашата публика, на музикантите, на техниците, на всички, които работят по реализирането на един концерт, казват организаторите на концерта. 

Всички тези условия правят към момента невъзможно провеждането на концерта на Il Volo на Античния театър в Пловдив – продукция от такъв голям мащаб и с толкова много участници. 

Новата дата за концерта на Il Volo в Пловдив е 6 юли 2021г., Античен театър. 

Закупените билети ще важат за новата дата без презаверка. За онези от зрителите, които нямат възможност да посетят новата дата, билетът им ще бъде презаверен за друго събитие на BG Sound Stage на същата стойност и ще може да бъде използван до края на 2021 г. Презаверките ще могат да се правят в Ивентим по установен ред, който ще стане ясен след 16 юни 2020 г.