Деца от Столипиново, италиански актьори и Учебния театър на Пловдивски университет  ще представят заедно обща театрална постановка "Аз Ние“. Събитието ще се проведе в Концертна зала на Радио Пловдив от 15.00, 17.00 и 19.00 часа на 27 януари /неделя/.

След година проучвания и проведени три работилници в Столипиново, италианската театрална компания „Gommalacca Teatro" заедно с младежи от квартала и техни връстници от другите квартали, ще покажат с монолози и сборна хореография сближаването на различните култури. Думите ще се "движат", както се пее в химна на ромите "Джелем, джелем", за да потопят публиката в универсалния език на изкуството.

Заключителният спектакъл "Аз Ние" / "I We" / "Io Noi" е режисиран от Миммо Конте, драматургия на Карлота Витале, хореография на Надя Казамасима и Андреа Сантантони. Той е част от проекта "Aw(E)are", който се реализира като част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Партньори на италианците са  Младежки клуб "Рома" и IAC - Център за интегрирани изкуства – Матера. Компанията "Gommalacca Teatro" е и единствената, която реализира паралелно два проекта към Пловдив и Матера – столици на културата.

Представленията са със свободен вход, но е необходима е резервация. За да запазите място, моля, изпратете съобщение на номер 089 36 33 738 (с име, фамилия, броя на местата, представление).