"Боже мой, България, обичам ви. Това беше най-якото шоу завинаги. Не знам защо ми отне толкова време, за да дойда на Франкофоли. Но вече ще идвам всеки път, когато ме пожелаете." С тези думи звездната Имани благодари за феноменалното си посрещане от феновете в Пловдив. Певицата бе една от звездите на Франкофоли и направи едно много специално шоу с челисти, които не просто свиреха, но и танцуваха с инструментите си.

Имани избра мистична тема за изявата си под тепетата и неслучайно включи парчета, които са ѝ подчинени - "Take Me to Church" на Хозиер и "Like a Prayer" на Мадона. Шоуто ѝ завладя феновете и със сигурност това няма да е последното ѝ гостуване под тепетата. А не е и първо, защото имаше запомнящ се концерт на Античния театър.

LP също избухна на Гребната и превърна концерта си в преживяване.

"Невероятно шоу! Още веднъж благодаря на Francofolies de Bulgarie и на Пловдив за красивото изживяване", написа тя в социалните медии. Феновете ѝ отговориха подобаващо с коментари като "Да пееш заедно с LP… безценно", както и със сцена покрита с трофеи - плюшени играчки, дискове, дори и бельо.

"You`re my №1" - под този знак пък мина изявата на Елена Папаризо, която не скри, че за нея преживяването е незабравимо.

Трите звездни гостенки от първата вечер вероятно са останали изненадани колко много фенове пеят песните им и са готови да изтърпят кривото време, за да се забавляват от сърце. Неслучайно реакциите им от сцената и в социалните медии бяха толкова искрени. Със сигурност ще ги видим отново под тепетата, защото публиката ги иска.

"България благодаря ти за толкова много любов!", написаха момчетата от Gente de Zona, които бяха част от звездните участници във втората фестивална вечер. Буквално минути след появата им на сцената към тях полетяха трофеи - бельо, фланелки, плюшени играчки, като знак за това, че публиката на Гребната база ги обича.