Тазгодишният носител на "Наградата на кмета" е 36-годишният Илиян Иванов. Той получи приза си от Костадин Димитров по време на откриването на Годишната изложба на Дружеството на пловдивските художници в галерия "2019". Иванов е завършил е Средното художествено училище за приложни изкуства в Трявна и Художествена академия. От 2021 г. е асистент – преподавател в катедра "Резба" на НХА.

"За мен е изключителна чест! Възпитаван съм, че когато видя изкуство, то трябва да събуди в мен чувства. И когато получа тази тръпка от една картина, значи тя наистина е успяла да ме докосне. Впечатлен съм от това, което виждам. Наред с вашето творчество, което е наистина невероятно, всеки от вас има нужда от стимул и Годишните награди са точно такъв стимул. На вас и на семействата ви пожелавам светли празници, една наистина прекрасна Коледа и нови творчески успехи", каза в приветствието си към участниците в изложбата кметът Костадин Димитров.

Отличени от бяха и най-успешните артисти в различните категории. Наградата за "Живопис" получи Иван Чакъров. За "Графика" бе отличена Даниела Стоянова. Наградата за "Скулптура" бе връчена на Димитър Чонов. За "Млад автор" бе отличена Ирина Гърдева. И тази година няма отличен участник в категорията "N форма". Годишните награди във всяка категория са грамота и парична премия в размер на 500 лв.

Красивата изложбена зала "2019", в която са експонирани творбите на творци от всички поколения, се препълни от въодушевени почитатели, приятели, медии и гости, сред които бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, заместник-председателят на Общински съвет- Пловдив – Добромира Костова. Изложбата откри новият председател на дружеството Лидия Симеонова, която развълнувана поздрави присъстващите. Плътно до нея бе и предишният председател Снежана Фурнаджиева, която бе начело на Дружеството в продължение на десет години.

Годишната изложба на Дружество на пловдивските художници се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2023г.  Изложбата е с вход свободен и може да се разгледа до 31 декември.