В събота (5 септ.) е стартът на Есенния салон на изкуствата в Европейската столица на културата.

Телевизия и театър ще се срещнат в мултимедийния спектакъл на Теди Москов "УЛИЦАТА на живо", който e една от най-успешните продукции на Националния дворец на културата (НДК) през тази година. Представлението ще даде официален старт на 11-то издание на “Есенен салон на изкуствата” в Античния театър в Пловдив на 5 септември (събота) от 20:30 ч.

“Радвам се, че “Улицата” - един спектакъл изцяло продуциран от нас, е високо оценен и ще открие едно значимо събитие”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош. Той пожела успех на Салона на изкуствата в Пловдив”.

След като два пъти предизвика фурор и напълни до краен предел Зала 1 на НДК, спектакълът, по покана на Община Пловдив, ще се пренесе в Античния театър, за да възроди емблематичното телевизионно шоу за времената на преход и промяна.

Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното – от живата игра действието ще “прелее” в картината на екрана. Спектакълът ще предложи на зрителите поредица от смешни гегове от Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасим Георгиев–Геро и Малин Кръстев.

За музиката на живо ще се погрижат Антони Дончев и неговият бенд. Сценографията и костюмите са поверени на Свила Величкова, а за картината и монтажа ще се погрижи Иван Москов. Асистент-режисьори на продукцията са Маргарита Бакърджиева и Атанас Атанасов.

Билети за събитието все още могат да бъдат намерени.

“Есенен салон на изкуствата” в Пловдив отново ще предложи богата програма, множество изложби, театрални спектакли, музикални събития и улични представления, на които ще гостуват български творци и гости от цял свят.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg