12 часа "Пробуждане с хоро"

„ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“ за възраждане на българщината. За четвърта поредна година на Националния празник на България – 3 март, организаторите отправят призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.
 
"На 3 март 2019 г. ще се хванем за ръце и ще отбележим подобаващо Националния празник на България. Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Нека се съберем в родова верига и да разкажем, че българите имаме нужда от Единение. С поведението ни на този ден, ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа."

Цялата информация тук

11 часа Семейна разходка по случай 3 март

"Здравейте, родители! Бих искал да поканя вас и вашите деца на безплатна образователна разходка по случай националния празник на България - Деня на Освобождението! Ще научите много интересни факти за хора и събития, изиграли важна роля в нашата история. Ще си говорим за Освобождението, но няма да подминем и други важни периоди от нашето славно минало!"

Още информация тук.

10 часа Обичам българска музика

"За поредна година Софийската филхармония и зала „България“ отварят сърца и врати за българската музика. И тази година на 3 март Концертен комплекс България става домакин на музикалния маратон под надслов „Обичам Българската музика“. Близо 400 изпълнители ще представят шедьоври на родното музикално изкуство в камерната и голямата зали „България“. Сред изпълнителите са камерните формации „Филхармоника“, „Бела Воче“, хор „Нуша“,хор „Гусла“. групата за автентичен фолклор „Бистришките баби и внучки“, Биг бендът на БНР, формации от НМУ „Любомир Пипков“ - София, НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София, хор „Нуша“, хор „Ваня Монева“, Националният филхармоничен хор, детският филхармоничен хор, оркестърът на Софийската филхармония.

Музикалният маратон ще започне в 10 ч. сутринта с изпълнения на ученици и студенти от НМА и НМУ. От 19 ч. е симфоничният концерт на Софийската филхармония под диригентството на Славил Димитров. Финал ще поставят солисти от Биг бенда на БНР от 20.30 мин."

Подробности тук.