Цветна фотоизложба ще украси Главната улица на Пловдив от 25 август до 14 септември. Тя е тематичен старт на Фестивала на цветовете, който ще се проведе за трети път в града под тепетата на 13 септември. Организатори са Coco Agency. Те обявяват конкурс за най-оригинална снимка, направена по-време на софийското и бургаското издание на фестивала.

Целта е фотографията да вдъхнови и Пловдив да се присъедини към най-цветното и усмихнато събитие в България, казват от агенция Сосо.

Холи - Фестивалът на цветовете е популярна индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото.
Холи е фестивал, с който Индия отбялзва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В Индия традицията се чества всяка година в края на февруари или началото на март, когато млади и стари, независимо от техния пол и положение в обществото, излизат заедно по улиците и парковете на Индия, като разпръскват във въздуха и един върху друг цветен прах и вода, пеят, танцуват и се забавляват в името на новото начало. Позитивизмът на „Холи” е заразителен и с годините тази традиция се пренася и в западните общества на Европа, САЩ, а също и в Азия и Южна Америка, където Фестивалът на цветовете обагря пролетта и кара хората да забравят проблемите поне за ден, като се потопят в море от цветове, музика, танци и любов.

TrafficNews.bg