Журналистът Георги Тошев ще представи книгата си "MAMMA MIA! ФИЛМЪТ. АББА: ПРОДЪЛЖЕНИЕТО". Събитието ще бъде съпроводено и от прожекция на филма на Тошев "АББА. Тяхната история".

Феноменът АББА е оцелявал в ерата на музикалното свръхпредлагане. Групата е продала легално 400 милиона албума и лансирала 19 хита, оглавявала е световните класации в продължение на 10 години.

"Може би не всеки дом в Швеция има Библия, но със сигурност ще намерите поне един албум на АББА", пише New Musical Express.

Всеки познава групата и нейните песни, без значение дали ги харесва или не. Филмът на Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов е пъзел, а може би и кръстословица.

Сюжетът проследява живота в момента на Агнета, Бьорн, Бени и Ани-Фрид. Личните срещи на журналиста са дълбоки и без излишни сензации. Това е обикновена среща на необикновени таланти. В животите им има елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедии, богатство и бедност.

Какво се случва с една от най-обичаните групи в историята днес – АББА, ще научите от последната книга на 

Събитието ще се състои на 26 януари в 18:30 ч. в "Кино Култура" в столицата. Билетът струва 12 лв. и включва чаша вино и комплимент.