Станимир Гъмов, Невена Бозукова-Неве и Даниел Пеев-Дънди се превърнаха в музикални аватари в уникално двучасово шоу в Дома на културата "Борис Христов". Тримата пяха на живо с банда в състав Димитър Горчаков - пиано, Александър Логозаров - киара, Михаил Иванов - бас, Стефан Цеков - барабани, в продължение на близо два часа.

"Музикалните Аватари" накараха публиката да танцува с хитове от цял свят - от "Ближи си сладоледа" през "Proud Mary" на Тина Търнър и "Алилуя" на Ленард Коен до "Fenomeno" на Василис Карас.

Всяко от изпълнените парчета имаше своя история в живота на тримата артисти, които я разказваха с подобаващо чувство за хумор или драматизъм. Залата прихваше всеки път, когато в типичния си стил Гъмов и Неве се иронизираха един друг или закачаха публиката.

"Очаквах покрива да падне, беше супер. Ако дойдат отново, няма да пропусна. Сигурна съм, че следващия път ще бъде различно и няма да скучая", каза почитателка на Станимир Гъмов, която бе буквално на метри от него, когато той слезе сред публиката при едно от поредните си изпълнения. Кукленият актьор излезе на сцената с интересен тоалет - нещо като пола, която в един момент захвърли и остана по панталони до коляното и дълги чорапи. Дънди пък се беше пипнал като истинска рокаджия. За Неве бе ролята на нежното, но гласовито чудо в проекта.

Шоуто "Музикални Аватари" натрупа много фенове, след като триото актьори и колегите им инструменталисти започнаха обикалка из България.