В деня на Светите братя Кирил и Методий, желязната църква "Свети Стефан" в Истанбул приюти фотоизложбата "Пловдив - Европейска столица на културата '2019" на Евтим Бачев. В криптата на изящния български храм са подредени 30 фотографии, уловили по специфичен начин духа на Града под тепетата.

Изложбата бе открита с камерен концерт на цигуларите от дуо "Туртов" - Андреана Туртова и Николай Туртов и Даниела Стоянова - пиано. Българската общност край Босфора прие изложбата с огромен интерес. Присъстваха Ангел Ангелов, почетен консул на Република България в Истанбул, Фикрие Бюлюнмаз - архитектката, по чиито планове е възстановен храма, старейшината на редставители на българската цариградска общност Васил Лиазе, както и дипломатически представители на редица европейски страни в града. Организатор на събитието е пловдивската галерия "Тракарт".

В ролята на куратор влезе популярният галерист и траколог Жорж Трак, който е и инициатор на мащабната реставрация на "Св. Стефан", приключила през 2018 г. Изложбата пренесе част от духа на древния и модерен Пловдив край Босфора и ще остане в криптата само няколко дни.