Днес в Пловдив се открива фотоизложбата 30 мига от Пловдив“ на един от най-награждаваните български фотографи - пловдивчанинът Минко Михайлов. Експозицията съдържа 30 кадъра от Пловдив на тема градски пейзаж, основно създадени през тази година. Събитието ще се състои на 17 ноември 2021 г., сряда, от 18.00 часа във фоайето на ет.2 в Дома на културата „Борис Христов“.

Минко Михайлов е професионален фотограф с над 20 години практика в тази област. Един от създателите на училище за фотографи PHOTOSCHOOL.BG и един от главните лектори в него. Носител е на редица престижни  международни награди и отличия. Само през последните няколко месеца, Минко Михайлов получи един златен и един сребърен медал (в рамките на една седмица) от конкурси в Португалия и Испания.

Обичам да пътешествам и да снимам красотата и колорита на света около мен. С фотографията успявам да направя реално и нереално пътешествие, тя е ключ към нови и непознати светове и познанства. Независимо дали снимам хора или природа, се опитвам да уловя мига, онзи миг, който никога повече няма да се повтори. Фотографията за мен е пътуване в света на формите и светлината, тя е не само гледна точка, емоция или моментен отрязък от време, тя е всичко онова, което се събира в една дума – СТРАСТ“, споделя в свои интервюта фотографът.

Минко Михайлов бе назначен за директор на пловдивския зоопарк, но заради поредицата съдебни дела, съоръжението все още не работи, а неговият договор бе прекратен.