Филмът с българско участие "Как се научих да летя" на сръбския режисьор Радивое Андрич получи награда за най-добра продукция на 11-ия кинофестивал в Тузла, приключил преди дни. Наградата бе връчена на продуцента Милан Стоянович, съобщават от "Арт фест", копродуцент от българска страна.

"Как се научих да летя" е адаптация на едноименната книга на Ясминка Петрович, една от най-обичаните и издавани в цял свят сръбски писателки, чиито творби са предназначени най-вече за деца и младежи.

Филмът е разказ за трепетите на порастването, за сложната динамика на семейството и за изгубените и преоткрити връзки между поколенията. Разказва забавната, но затрогваща история на 12-годишната София, принудена да прекара лятната ваканция в не особено вълнуваща компания на белградската си баба и на нейната отдалечена сестра. Всичко това се случва идиличен остров в Адриатическо море, предава БТА.

"Как се научих да летя" е копродукция между Сърбия, Хърватия, България и Словакия, с подкрепата на Националния филмов център.