14-ият Международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната Кутия “ ще бъде открит на 8 юни от 19 часа в Камерната зала на Драматичния театър. От 2007 година в програмата на фестивала се представят новаторски театрални постановки и танцови спектакли от цял свят. В досегашните издания видяхме 82 спектакъла от 25 страни от 4 континента.

Организатор е Фондация " Черната Кутия". Официални партньори са Община Пловдив и Министерство на културата . Активни съорганизатори на проявата са чуждестранните посолства и културни институти в България.

Фестивалът е включен в официалните културни календари на Министерството на културата и на Община Пловдив.

Поради извънредната ситуация фестивал “Черната Кутия” ще се проведе на ротационен принцип до края на годината. Ще бъдат представени спектакли от България, Гърция, Испания, Италия, Румъния, САЩ, Унгария и Холандия.

Откривящият спектакъл "Три - спектакъл за търсенето" е част от представленията, които Драматичен театър-Пловдив представи през отминалия сезон. Хореографията и режисурата са на Мариана Йотова, участват Мариана Йотова, Николай Дограмаджиев, Димитър Банчев. Музиката е на Стамен Янев, Ника Любецкая, Мариана Йотова, а сценографията - Костадин Ненов. Костюмите са на Надежда Сизова, Наталия Живкова. Мултимедията е дело на Георги Николов.

 „Три... е спектакъл за търсенето, Три... е единство между театър и танц. Три... е пътят на човека към себепознанието. Три...е метаморфоза. Три... е мистичното дете", казва авторът на спектакъла Мариана Йотова.