Пловдив Alter-Native е фестивал за алтернативно изкуство на млади творци от Пловдив и страната. Събитието ще се проведе на 27 и 28 септември. Очаква ни един забавен арт уикенд. 

Фестивалът предвижда, в рамките на два дни да бъдат проведени изложби, концерти, поетични четения, както и да се създава визуално и сценично улично изкуство на оживени публични места в центъра на Пловдив.

Какво ще се случва? Ето и програмата: 

На 27-ми септември, започваме в 20:00 ч. в клуб "Библиотеката", където млади поети от цяла България ще четат своите произведения, а публиката ще има възможност да гласува и да избере победители. В 22:00 ч. ще се проведе награждаването на избраните най-добри поети. Също така ще се насладим на презентация на фоторазказа на Атанас Куцев, който ще ни разкаже за едно пътуване до Африка. За добрата музика ще се погрижат група X-ray.

На 28-ми септември от 13:00 ч. на Главната (между Общината и Пощата) художници ще рисуват картини. Идеята е произведенията им да бъдат създадени пред очите на широката публиката. В 17:00 в пространството пред хотел "България" ще бъдат изпълнени различни пърформанси на артисти. Какво точно ще видим, все още е изненада. 

В 20:00 ч. клуб Библиотеката ни посреща с прожектиране на short films, така нареченото късометражно кино. Интересното тук е, че филмите са направени специално за фестивала. В почивките между прожекциите - група SummersBees, Acoustic Corporation и Петър Борисов ще запълнят атмосферата с хубава музика. И след всичко това за финал, ще последва награждаването на художниците оценени от жури. Награди ще получат и победителите в конкурсът за есе на тема "Свободата" проведен от Медия кафе.

 

Десислава Христозова