Тази година столицата на Австралия – Канбера, се освети. Тя е част от фестивала, който се провежда веднъж на две години. Събитието се провежда още в Берлин, Братислава, Любляна, Люксембург, Париж и Будапеща. Публиката може да се наслади на десетки различни фотографски изложби и програми в музеите и галериите на Виена.

Исторически и емблематични забележителности на града са в центъра на осветяването на изкуство и пърформанс. Огромната серия от събития приветства публиката и я приканва да научи какво може да предложи Канбера. Освен изобилие от концерти, спектакли, изложби и екскурзии, събитието показа серия от светлинни представления, проектирани върху забележителности на Канбера. Националната галерия на Австралия, Националната ѝ библиотека и сградата на Парламента са само някои от сградите, които бяха осветени с комплексни и пъстри прожекции.

Прожекциите са на австралийски художници, като Роуз Скинер, Жан Сенбергс, Анна Маделин и Джон Кейтепан. Те привлякоха повече от 130 000 зрители на светлинното шоу тази година.

В България през 2007 година се откри информационен щанд в София на традиционния Многонационален фестивал на културата в австралийската столица Канбера.

Цветелина Велкова, TrafficNews.bg