Фасада видео фестивал събира отново видео изкуство от цял свят в Пловдив от 20 до 22 септември в Стария град. На тазгодишното десето издание, от постъпилите 192 филма са допуснати до участие 57 творби от 19 държави: Германия, Франция, Испания, Гърция, Италия, Австрия, Великобритания, Полша, Украйна, Русия, Израел, САЩ, Канада, Аржентина, Индонезия, Хонконг, Япония, Тайланд и България, пише PlovdivTime.bg.

В трите поредни вечери - 20, 21 и 22 септември от 19.30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да се запознаят с различни погледи, теми и жанрове в областта на видео изкуството. Изключително разнообразната програма ще ви предостави едно невероятно преживяване и ще ви потопи в творческите разкази на видео артистите от цял свят. Публичното пространство на Лапидариума заживява и фасадата и се превръща в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците. 
Мястото е “Лапидариум” в Стария град, където на 20 септември от 19.30 часа ще бъде официалното откриване, а на 22-и ще бъде обявен носителя на наградата на Фасада Видео Фестивал за 2019 г. Не пропускайте и станете част от преживяването видео изкуство.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Пловдив и Гьоте институт.