Пловдивчанката Елия Тодорова от група 4 Magic започва самостоятелна кариера с авторски хит.  Новата ѝ песен „Облак” е създадена в партньорство с Павел Николов от дуета Pavell&VenciVenc.

„Дълго търсих правилната песен, която да даде начало на самостоятелната ми кариера, а това може би беше грешка... Защото когато правиш изкуство, не трябва да търсиш, а да изживяваш и да го изразяваш“, споделя Елия, която публиката познава от квартета 4 Magic, който спечели петия сезон на Х Factor.

В песента изпълнителката влага емоционален заряд в текста и заглавието. Облакът символизира човешките емоции - понякога буреносни, понякога мрачни и без слънце, а понякога бели и добри.

С микс между поп музика и джаз (в записа саксофонът е изпълнен на живо от Гален Николов) „Облак“ е с доста по-различно звучене от това, което почитателите на 4 Magic са свикнали да слушат. Елия Тодорова е готова да поеме този риск и признава, че неслучайно „Облак“ е изборът ѝ за старт в соло кариерата. Новата песен я описва перфектно в човешки план и разгръща в много по-голяма степен творческия ѝ потенциал.

„Толкова много се оприличавам на тази песен, че я усещам като част от мен. Все едно ме е чакала, за да дойде в точния момент. Искам след като чуят „Облак“ хората да погледнат към небето да се замислят за своите емоции, за това, което изпитват и което споделят с околните в ежедневието. Нека да се замислим дали не „скриваме слънцето“ точно на любимите си хора или напротив-даваме им свободата да летят“, казва изпълнителката.


С „Облак“ Елия не само стартира самостоятелна кариера, но и дава заявка за мини албум с авторски песни. Талантливата изпълнителка не крие, че повечето от тях са създадени по нейни текстове, споделяйки другата ѝ голяма страст - писането.

„Много съм емоционална и винаги нося тетрадка в себе си”, издава любимката на близо 60 хиляди последователи в Instagram  и една от мечтите ѝ е да издаде стихосбирка.