Държавна опера-Пловдив кани пловдивчани на „Класик Open Air: Концерт за деня на музиката“ в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“ от 19 часа и молебен за откриване на новия творчески сезон на Опера Пловдив с начален час от 18.45 ч. на 30 септември.
 
"Ще отбележим заедно Международния ден на музиката с концерт с арии и ансамбли от опери на Верди, Росини, Пучини, Офенбах, Чилеа, Джордано под диригентството на Якопо Сипари Ди Пескасероли - Италия", казват от Операта.
 
В концерта ще вземат участие солистите Александър Баранов, Александър Носиков, Вера Гиргинова, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Евгения Ралчева, Елена Чавдарова – Иса, Марияна Панова, Светлана Иванова, Свилен Николов и Таня Иванова.
Участват Хор и Оркестър на Опера Пловдив.

Достъпът до събитието в двора на Катедрален храм „Успение Богородично“ в подножието на Стария Пловдив е свободен за всички почитатели на оперното изкуство.

"Изказваме благодарности за любезното домакинство на Пловдивска Света Митрополия", благодарят от музикалната институция.

Проектът „Класик Open Air: Музиката под тепетата“ се финансира от община Пловдив е част от Културния календар на града за 2022 г.