След като още преди празниците, екипът на Midalidare - Rock In The Wine Valley  обяви първия хедлайнер за 2023, в лицето на рок легендите Scorpions, днес те разкриха още едно голямо име, което ще се качи на фестивалната сцена. Немските Power/Heavy/Speed Metal титани HELLOWEEN идват с фестивален сет.

SCORPIONS продължават своето световно турне, с което освен, че представят новия им 19-и студиен албум Rock Believer, отбелязват и 50 години от дебютния им “Lonesome Crow”.

Те са една от най-продаваните музикални групи в историята на музиката, според различни източници, продажбите на групата са около 100 милиона броя по цял свят, от които 10,5 милиона сертифицирани в САЩ. Групата издава 13 поредни студийни албума, които влизат в топ 10 в Германия, един от които достига до №1, както и 3 поредни албума, които влизат в топ 10 в „Билборд 200“ в САЩ. Всички техни издания с издадени сертификати за продажби, достигат многократно златен и платинен статус в различни страни по света. В средата на 80-те списание „Ролинг Стоун“ определя „Скорпиънс“ като „героите на хевиметъла“, a „Ем Ти Ви“ ги нарича „посланици на рока“. Някои от наградите, които притежават, са три „Световни музикални награди“, звезда на „Рок стената“ в Холивуд и присъствие в постоянната експозиция в „Залата на славата на рокендрола“. През 2015 г. „Скорпиънс“ отбелязват своята 50-а годишнина.

И за да затвърдят немското присъствие на фестивала, втория обявен от организаторите хедлайнер са HELLOWEEN.

Те ще закрият последната вечер в Долината на виното на 2 юли (неделя) със специален фестивален сет. "HELLOWEEN са не само символ на немската метъл сцена, но и пример за постоянно развиваща се група. На фестивала, формацията идва с емблематичното трио гласове - Michael Kiske, Andi Deris и Kai Hansen, а най-приятната изненада за родните феновете е, че бандата подготвя различен фестивален сет за лятото на 2023-а година", споделят организаторите.

HELLOWEEN са една от най-уважаваните германски метъл групи и пионери на германския мелодичен спийд метъл. Бандата прави турнета от 1984-а и през годините е била част от всички мащабни световни рок фестивали като: "Rock in Rio", "Wacken Open Air", "Loudpark" в Япония, полския "Woodstock" и мн. др., а тази година ще се включи и в рок фестивала в Долината на виното. В досегашната си кариера групата е продала над 10 милиона копия от албумите си, като е получила 14 златни и 6 платинени музикални награди.

"Midalidare - Rock In The Wine Valley" ще се проведе от 30 юни (петък) до 2 юли (неделя) 2023 г. 

Цените на билетите на този етап са:

 - 95 лева - еднодневен билет за 30 юни с хедлайнер SCORPIONS

 - 95 лева - еднодневен билет за 2 юли с хедлайнер.

- 140 лева- тридневен билет за целия фестивал