С двоен концерт и след ремонт, ще стартира новия си сезон музикален клуб Петното на Роршах. На сцената този петък, 17-ти октомври, последователно ще се качат изключителни артисти, за да представят на пловдивската публика новите си музикални проекти. Началото на лайва е от 21:30.

Apemen е инди електро трио, създадено през 2013-та. В него намират място познати лица от една от най-успешните български групи за последните десетилетия - Gravity Co. Това са Иво Чалъков (Стейн, Gravity Co./китари, вокали), Борис Чеширков (Gravity Co./вокали, китари) и Петър Съмналиев (Suffer H, Gravity Co./саунд дизайн). Началото се поставя, докато тримата записват в студио Lost Satellite.

Музикантите са изключително продуктивни, като за времето от март до юни тази година, издават четири независими трака, сред които - "Up is The New Bottom", "Cash" и "Bye-Bye Devil".

Тези дни завършват дебютното видео на първото им промотирано парче. Снимките бяха през септември, а режисурата на "Cash" е в поверена на Руши Видинлиев.
Пет композиции ще намерят място в в EP (макси сингъл), който момчетата предстои да издадат в началото на идната година.

Homeovox е проект, създаден от китариста на култовата банда Ostava, Георги Георгиев, който стои в основата на лейбъла Homreovox music - малка музикална компания за млади независими артисти. Идеята за проекта се ражда по време на независимото музикално сдружение "Жълта музика" и малко след първия албум на Остава през 2001-ва. По това време в проекта освен Георги се включват Даниел Петров (ударни Остава) и Петко Славов (бас и вокали Airbag). След края на "Жълта Музика", идеята се загубва, но през всички тези години присъства като авторство в много песни на други поп изпълнители, а напоследък и като музика за театрални постановки, за които има две номинации за "Аскеер" и "Икар".

Жоро стартира страничния си музикален проект с пилотен видео сингъл. Парчето се нарича "Изгубен" и е смесица от инди, алтърнатив, поп и рок. Музиката и текста са дело на самия музикант, а видеото е по идея на режисьора Мария Стоянова и Concept Studio. В реализацията на песента като гост музиканти участват Стефан Пoпов (Gravity Co.) и Иван Вълев (LaText).

Този петък в Петното на Роршах, Жоро излиза на сцената заедно с Петко Славов (Airbag), който ще представи и свои авторски песни.

TrafficNews.bg