За 17-а година Шекспирова театрална школа „Петровден“ представя Шекспиров спектакъл под открито небе.

На 22 и 23 юли от 21:00 ч. в двора на ОУ „Константин Величков“ ще се състоят премиерите на Шекспировата „Дванайсета нощ“, с които се отбелязват и 400 години от смъртта на Шекспир. 

Снимка

„Петровден“, начело с мениджъра Инна Церовска, работи отново в ползотворно сътрудничество с актьорския факултет Guildford School of Acting към Университета Съри в Англия. 

Режисьор на постановката е самия директор на актьорското училище – режисьорът и преподавател г-жа Тери Фендър. Работата с вокалната техника е поверена отново на Стере Майер. По сценичното движение и пластика ще работи Лора Уестън. 

За трета година преподавателите от Guildord School of Acting включват в шекспировия спектакъл свои настоящи и завършили студенти. 

За режисьора: Тери Фендър започва кариерата си като професионална актриса. Учила е в Drama Centre в Лондон, както и в Goldsmith College към Университета на Лондон и продължава да развива и разширява своята работа като актриса, режисьор и преподавател.

Тери стои в челните редици на актьорското обучението във Великобритания през последните двадесет години, като от 2012 е Директор на Гилдфордското училище по актьорско майсторство към Университета Съри, а от 2015 г. и ръководител на катедрата по театър и танц към университета. 

Тези позиции ѝ дават възможността да се развива и да изследва различни практики в рамките на академията. Личният ѝ интерес е в комбинирането на модерните методологиите на Станиславски с тези на Лекок. 
Тери се интересува от интердисциплинарни събития и процеси.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg