Екипът на Пловдивския театър изненада двама от най-знаковите си актьори и им връчи статуетката „Дон Кихот” след края на спектакъла „Майстори” снощи. Поводът бе 75-годишнината на Стефан Попов и 70-годишнината на Симеон Алексиев.

И двамата отдадоха славната си кариера на пловдивската публика и продължават да играят в най-емблематичните и любими на зрителите представления от афиша на театъра.

„За Драматичен театър-Пловдив днес е двоен празник, защото двама от великолепните актьори от трупата ни навършиха кръгли годишнини.  Дами и господа, да аплодираме Симеон Алексиев и Стефан Попов. За мен е огромна чест и радост да се поклоня пред таланта на тези двама изключителни актьори. За пловдивския театър, за пловдивската публика е чест и гордост, че те отдадоха живота си на този любим техен театър. В театъра не е задължително да бъдеш луд, но много помага и, повярвайте ми, това наистина е една луда, но много красива професия. Затова позволете ми да им връча великолепната статуетка на най-лудия Дон Кихот – най-големия мечтател. Благодаря ви, колеги, ние всички страшно ви обичаме, а виждам, че и публиката ви обича”, каза директорът Кръстю Кръстев и им връчи пластиките, на които пишеше „На Симеон Алексиев/Стефан Попов с обич и признателност от Драматичен театър-Пловдив”.

„Боже Господи, това се казва изненада. Благодаря ви. Аз съм много щастлив човек. Живея в най-красивия град. Имам най-приказната и взискателна публика, имам любимия театър, имам и любимо момиче. Аз съм на 7, нулата не се брои. Тя е на 6 и все още ходи на забавачка, защото умира да се забавлява. Забавлявайте се и вие. Ще цитирам един голям пловдивчанин – режисьора  Коко Азарян, който казваше: „театърът , майна, е място за очовечаване”. Благодаря ви , благодаря ви, че ви има, ако ви нямаше вас, нямаше да ни има нас. Нямаше да има място, където да ставаме човеци”, не скри вълнението си Симеон Алексиев и с думите си предизвика бурните аплодисменти на пълната зала.

„Благодаря ви. Прекрасни сте, идвайте по-често на театър. Хубаво е”, прие наградата и Стефан Попов.

 

 Фотографии: Александър Карамфилов