Вампири и върколаци превзеха зала Сила в понеделник вечер по време на ледения спектакъл "Дракула". Една любов, която преодолява разстоянието от Лондон до Трансилвания, развълнува публиката, а в основата бе една жена - красивата Мина.За разлика от повечето любовни истории тази не завърши с хепи енд. Мина остана завинаги обгърната в мрак и сама, защото със собствените си ръце отне живота на Дракула. История, превърната в класика от талантливия романист Брам Стокър, и провокирала режисьорите Франсис Форд Копола, Даниел Кнауф, Патрик Луисър и много много други.

Леденият спектакъл за разлика от филмовите версии не отговори на очакванията на публиката. Пространството, върху което се развиваше действието, бе като носна кърпа. Сцена като за моноспектакъл, а не за мащабен проект върху лед. Това караше артистите само да маркират движенията, докато зрителите очакваха майсторски изпълнени Аксел, Лутц, Салхов, Толуп или Ритбергер.

Представлението бе съпроводено от много звукови и светлинни ефекти, но и това не компенсира факта, че нито имаше театър, нито пързаляне, нито акробатика.
Това видимо предизвикваше дискомфорт у фигуристите, които не успяваха да изпълнят съчетанията си. Нещо повече - имаше падания и спъвания, които увеличаваха хаоса на сцената.

Недоумение остави и фактът, че спектакълът вървеше на английски език. Само популярността на историята спасяваше положението, но немалко зрители открито роптаеха срещу липсата поне на субтитри или синопсис.

Част от хората започнаха да излизат по време на действието, други използваха антракта и въобще не се върнаха за втората част.

"Не е това, което очаквахме. Пързалката бе като от гранитогрес, в изключително малък размер. Това не беше шоу на лед, а просто едни танци, отвеме на време с елементи от фигурното пързаляне. Разочарование. Не съм в Англия, че да ми говорят на английски. Нищо не се разбираше", оплака се възрастна пловдивчанка.

Независимо от множеството пропуски на организаторите, останалите в залата зрители изпратиха артистите с аплодисменти след края на 90-минутното шоу.

Зрителите така и не разбраха имената на участниците. Те не са анонсирани и в сайта на компанията продуцент - Ice Vision. От по-стари клипове, качени в You Tube, става ясно, че в някои от проектите са участвали световни звезди на фигурното пързаляне като легендата Евгений Плюшченко, двукратен олимпийски шампион, двукратната сребърна медалистка от Европейското и бронзова от Световно Елена Радионова, олимпийските и двукратни световни шампиони- двойката Татяна Тотмянина и Максим Маринин.

Последната публикация в You Tube канала на трупата е отпреди 3 години. Разбираемо информация за турнето, което обхваща и други български градове, не е отразена и в социалните мрежи на компанията поради ограничения достъп до Фейсбук.

Това е рекламното видео на спектакъла:

Така изглеждаше пловдивската версия: