Всяка година на 15 май честваме Международния ден на семейството, обявен за такъв от ООН. Този празник насочва вниманието към тема, свързана с вълшебната връзка между членовете на семейството (и между най-близките приятели).

Независимо от всичко, семейството представлява социален и личен кръг, в рамките на който се обучават децата и се споделят ценности, поведение и ролеви модели.

Популяризирането на здравословен начин на живот е задължение на всеки един от нас – спрямо бъдещите поколения и състоянието на планетата.

Съвместното живеене и съгласието по всеки въпрос не са най-важните неща, когато говорим за семейство. Ключово е да бъдем единни, независимо от възможните проблеми. Нека се уважаваме един другиго, да ценим другия за това, което е – какво е постигнал и какво го определя.

Семейството означава още да знаеш „как да създаваш истински връзки“. Това, както всички знаем, не е никак лесна задача.

Вярно е също така, че някои хора може да гледат на 15 май със скептицизъм. Навярно животът ги е разочаровал, а това ги е накарало да спрат да вярват в първичната връзка между човека и семейството.

Семейството не е въпрос само на кръвна връзка – той е и акт на лоялност, пише zdraveikrasota.bg. Възможно е да не сте в добри отношения с някои от членовете на своето семейство. Не се спирайте да вярвате в думата „семейство“.

То е мрежа от различни индивиди, обединени от привързаност, любов и уважение. Генетичната връзка не е от значение тук. Семейството е изградено от хора, които са близки един на друг.

Роднините са „дадени“ от родословното дърво, но отношенията, които поддържате с тях, се оформят от началната привързаност и емоционалното обогатяване, които носят щастие на всички.

Понякога баба или леля може да се превърне в истинска „майка“ или една майка да влезе пълноценно в ролята на баща, баба, леля или братовчедка…

Всеки случай е уникален и изключителен. Сърцето ще подскаже кои са истинските членове на семейството. Това означава, че сред тях може да има близки приятели. Защо не?!