Стана ясно, че от "Дисни" планират да пускат по кината по един Star Wars филм всяка година. Вече са планирани заглавията до 2019-та година. През декември тази година излиза първият филм - "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който е директно продължение на "Завръщането на джедаите" и който разби всички рекорди за предварителна продажба на билети.

През 2016-та по кината ще се появи самостоятелен филм, наречен "Rogue One". Действието в него ще се развива между Епизоди 3 и 4 и ще разказва за това как бунтовниците се опитват да откраднат плановете за първата Звезда на смъртта. След това, през 2017-та, по кината ще излезе Епизод 8 - продължението на "Силата се пробужда". 

2018-та е година, която феновете на Хан Соло могат да чакат с нетърпение. Контрабандистът, превърнал се в герой на Бунтовниците, ще получи свой самостоятелен филм, който ще разказва за младостта му. Година след това новата трилогия, започваща със "Силата се пробужда", ще бъде завършена с Епизод 9.

"Дисни" обаче гледат и отвъд 2019 г. Те имат намерение да превърнат "Междузвездни войни" в един "вечен франчайз" и да продължават да правят филми, докато те са успешни и носят пари. Припомняме ви, че преди няколко години компанията закупи филмовото студио LucasFilm от създателя на "Междузвездни войни" Джордж Лукас за повече от 4 милиарда долара.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg