Раздават детските "Оскари" в столицата. Фестивалът "Киномания" отличава най-добрите кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца. Събитието ще се проведе от 14 до 28 ноември в София.

Наградите на детския мини фестивал ще бъдат раздадени на 23 ноември 2019 в кино "Люмиер Лидл"  от 10.30 ч. Статуетки ще получат най-добрият игрален и най-добрият анимационен филм, най-добрата актьорска игра, най-добър оператор, най-добър сценарий, декор и адаптация. Организаторите отварят широко вратите си за творчеството на деца от цялата страна! 

Тази година ще има и награда в специална нова категория за детски филм на тема "гледай" – основното послание на Киномания 2019.

Специално жури от популярни личности ще подбере най-добрите предложения, а условията са следните:

  • Сценаристите, актьорите, операторите и режисьорите да са деца на възраст от 7 до 14 години.
  • Дължината на филмите да бъде до 3 минути.
  • Историите да не включват диалог и аудио реплики.
  • Да може да докажете, че децата са създатели на филма.

"Очакваме тази година децата да ни изненадат още повече с невероятни истории и сюжети! Каним всички малки кино ентусиасти, които измислят, създават и монтират свои собствени истории, да ни изпратят кратките си филмчета, за да им помогнем да достигнат до големия екран", споделя Марина Николова от NIM Animations, организатор на детския кино фестивал.

Творбите трябва да бъдат изпратени до 8 ноември 2019 на nim.animations.school@gmail.com или като съобщение на Facebook страницата: NIM kids animation.