По случай Международният ден в Стария град на Пловдив организират конкурс за детско художествено творчество на тема „Старинен Пловдив през детските очи”. За около две седмици над 140 деца изпратиха своите тематични творби. В конкурса се включиха подрастващи от Пловдив, Асеновград, Лом, Варна, Летница, Златоград, Севлиево, Правец и др.

На Международния ден на детето ОИ „Старинен Пловдив“ организира виртуалната експозиция, със селектираните от журито автори. В същия ден ще бъдат обявени  призьорите във всяка възрастова категория. С копия на техните творби ще бъде направена изложба в Деня на детето в Балабанова. Гостите ще могат да видят как подрастващите от различни точки на България виждат през своите очи Старинния град. Оригиналните художествени произведения, както и други творби на отличените ще участват в представителна изложба в рамките на Празници на Стария град през септември, както и ще получат различни предметни награди.

Отново на 1 юни  в 16:00 ч. Къщата на Верен Стамболян ще бъде експониран  проект „Вдъхновение през прозореца”. Той представя възпитаниците на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“.  Творбите третират темата, свързана с трудния период, през който преминаваме - разпространението на вируса „Covid-19“, опасностите и последствията от него. Изложбата ще продължи до 7 юни.