Организаторите на фестивала Opera Open  от Държавна опера-Пловдив се презастраховат, че има вариант спектакълът "Тоска" и вотът на публиката на конкурса за млади тенори "Гласът на Камен" може да паднат поради нестабилното време и прогнозите, че във вечерните часове отново може да има превалявания и гръмотевични бури. Ето какво написаха от екипа в официалните си канали в социалните медии:
 
"Уважаеми зрители, имаме готовност днес да проведем спектакъла "Тоска" на Античния театър от 20.30 часа и Вот на публиката от конкурса за млади тенори "Гласът на Камен" на Римския стадион от 18.30 часа! При пълна невъзможност събитията да се проведат поради дъжд в обявените часове, те ще бъдат отменени за утре или за друга възможна дата, съгласно политиката на Опера Пловдив. Следете страницата ни за допълнителни съобщения при промяна на времето!Благодарим Ви за разбирането и за Вашата подкрепа към артистите!

Проявяваме разбиране към нашите почитатели от други градове, които, ако решат да не пътуват за Пловдив днес поради възможност за дъжд, ще могат да презаверят билетите си за друг спектакъл от програмата на Opera Open като се обадят на касата на Операта в четвъртък 25 август."