"Да танцуваш за свободата си" - под това мото Лвовската национална опера и балет ще гостува в Пловдив. Артистите ще представят спектакъла "Дон Кихот" на 13 юни от 20 ч. в зала "Сила".

Вечният роман на Сервантес ще оживее пред нас чрез красиви танци, поставяйки сякаш един от най-важните въпроси в наши дни - наистина ли свободата е най-ценното благо? Как се постига? Възможна ли е?

Свободата на изпълнителите от Лвовската национална опера и балет е свободата на Дон Кихот, извън пространството. Тя е в душите, които танцуват без да нападат, харесват със сърце, защитават без да обвиняват и обичат без да изискват.

Всъщност пътуването на героите през Испания е пътуване към свободата, към желанието за справедливост. Честният, смел и храбър рицар Дон Кихот, в чийто образ всички ние искаме да вярваме, така както вярваме в движещата сила на любовта и добротата, е истински антипод на света, в който ни се налага да живеем - отвъд книгите и танца.

Заслужилите артисти от Националната опера и балет на Украйна ще демонстрират изящното изкуство и ще потопят българската публика в свободолюбивия свят на “Дон Кихот”. Като че ли това е свободата - да действаме без страх, без очаквания, със замах, без преструвки и с общия език на изкуството, което съумява да ни покаже, че Дон Кихот не е “живял “ напразно и си е струвало да се бори с вятърните мелници.

Билети се продават на kupibileti.bg и ticketstation.bg .